Frankfurt është një ndër qytetet kryesore të Hesenit përgjatë lumit Meno dhe pa dyshim është qendra financiare e Gjermanisë dhe një nga më të mëdhatë në Europë, pasi është qyteti gjerman i tregtisë në përsosmëri.
Selia e Bankës Qendrore Evropiane dhe e disa panaireve më të rëndësishme në Evropë, përfshirë këtu edhe Panairin e Librit, dhe Motor Show, Frankfurt konsiderohet si një nga qytetet më të jetueshme në botë.

Qyteti është një tërësi e realiteteve të ndryshme: financiar, tregtisë dhe transportit në një anë, kultura, universitetet dhe një shumëllojshmëri e gjerë e muzeve nga ana tjetër.

Në një renditje të qyteteve të mëdha me cilësi më të mirë të jetës, Frankfurt u rendit e pesta në botë, dhe mban rekordin evropian për të ardhurat mesatare, rreth 74.000 € në vit.